Svitolina po prvi put u polufinalu Vimbldona - Admiral Bet SPORT

Svitolina po prvi put u polufinalu Vimbldona

Nemanja Đorđević
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Elina Svitolina ostvarila je najveći uspeh u karijeri na Vimbldonu plasiravši se u polufinale, što joj je ujedno i najveće dostignuće na Grend Slemovima.

Ukrajinka je uspela da prekine sjajnu seriju Karoline Muhove iz Češke trijumfom u dva seta – 7:5, 6:4.

Svitolina je ipak nešto teže došla do slavlja, iako rezultat možda pokazuje da je to bilo rutinski. Viđeno je čak deset brejkova na obe strane, ali je Elina bila ta koja ih je napravila više i u pravim trenucima.

Muhova je svoju šansu propustila u prvom setu, kada je ispustila velikih 5:2 – dozvolivši rivalki da osvoji pet gemova u nizu.

Svitolinu sada očekuje duel sa Simonom Halep, koja je prethodno bila bolja od Šuai Ženg iz Kine, dok će bolja iz okršaja Barbore Stricove iz Češke i Britanke Džonane Konte igrati sa Serenom Vilijams iz SAD.

Muška četvrtfinala na programu su u sredu, a naš Novak Đoković igra od 14 časova na "Centralnom terenu" protiv Davida Gofana iz Belgije.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još