Zinedin izgubio, Luka odlazi – Zidan na pozajmici u drugoj ligi

Dušan Ninković
Foto: Denis Doyle/Getty Images

Kada je Zinedin Zidan po drugi put seo na klupu Real Madrida, pitanje golmana se ponovo otvorilo. Njegov ljubimac Navas, Kurtoa kog ne simpatiše, Luka Zidan koji kuca na vrata prvog tima…

Dok su klupski čelnici bili mišljenja da mladom Zidanu treba minutaža u nekom drugom klubu, Zinedin je smatrao da je za njegov razvoj najbolje da ostane. Kao drugi ili treći golman, pod njegovom kontrolom, borio bi se i pojačavao konkurenciju u prvom timu.

Izgleda da je na kraju Francuz izgubio ovu bitku. Luka Zidan, mladi golman "kraljevskog" kluba, braniće boje Rasinga iz Santandera u narednoj sezoni. Taj tim takmiči se u drugoj ligi.

Cilj nekadašnjeg prvoligaša je da se tokom naredne sezone napadne neko od mesta koje vodi u elitni rang. Zbog toga im je bilo potrebno pojačanje na glmanskim pozicijama, ali je porodica Zidan "popustila" pod svojim uslovima.

Mladi Luka će prvo potpisati produžetak saradnje sa Realom, da mu ugovor ne bi istekao narednog leta, a tek onda se preseliti u Segundu. Momak koji je već debitovao u Primeri imaće priliku da brani u kontinuitetu, a da se zatim ponovo nametne ocu. Ili možda bolje reći, Florentinu Perezu.

Foto: Denis Doyle/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još