Đoković: Igram najbolji tenis na turniru u poslednja dva meča - Admiral Bet SPORT

Đoković: Igram najbolji tenis na turniru u poslednja dva meča

Marko Đinđić
Foto: Twitter@Wimbledon

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, ubedljivom pobedom protiv Belgijanca Davida Gofana.

6:4, 6:0, 6:2 bio je rezultat četvrtfinalnog meča, u kojem je Novak imao seriju od 10:0 u gemovima. Pokazao je koliko je dominantan i zašto je najveći favorit za osvajanje trećeg Gren Slema sezone. Doduše, počelo je loše, pošto je Gofan imao brejk prednosti, 4:3 na semaforu i 30:0. Od tada je krenula serija.

Bio je to dug gem na 4:3. Naterao sam ga da igra, da izađe na mrežu. Odigrao sam nekoliko dobrih poena, vratio se u set. Mislim da je to bio trenutak preokreta. Osetio sam olakšanje posle toga, pre svega psihički. Igrao sam opuštenije, prolazio sam više kroz loptu posle toga. David igra vrlo čisto. Ako uđete u svoj ritam onda je sve u redu. Ipak, on je bio u formi, igrao dobro. Uspeo sam da nađem pukotine u njegovoj igri i da ga napadnem.

Deset uzastopnih gemova, rešavanje meča i ponovo rutinska pobeda kao i u osmini finala protiv Iga Umbera. Definitivno po svom receptu – lagano u prvoj nedelji i onda kao "Terminator" u drugoj sedmici Gren Slema.

Igram najbolji tenis na turniru u poslednja dva meča. Posebno su bili dobri drugi i treći set protiv Gofana, koji je u formi, osećam kao da sam bio u stanju da poremetim njegovu igru i nađem prave udarce. Veoma sam zadovoljan svojim izdanjem. Ovaj meč je mogao otići i u drugom smeru, imao je brejk, bio je bolji igrač veći deo početnog seta. Ipak, uspeo sam da okrenem stvari. Da, osećam se dobro na terenu, ne plašim se da tražim udarac, pokušavam da izađem na mrtežu, da budem agresivniji, koristim skraćene lopte. Nadam se i da će mi servis biti dobar pošto mi je topotrebno. Posebno na travi, trebaće mi mnogo lakih poena na prvi servis. To je velika prednost kada dođeš među četiri najbolja.

Naredni protivnik je neugodni Roberto Bautista Agut, koji je svoj prvi set na turniru ispustio tek danas protiv Argentinca Gvida Pelje. Dva puta je već pobedio Đokovića ove sezone, tako da Novak mora da bude oprezan.

Dopada mi se što je konstatno dobar. Takođe i ta sposobnost da ostane u poenu čak i kada izgleda da je pred gubitkom. Ima odlične udarce. Veoma ravne s obe strane. Popravio je bekhend. Ima sada više dubine na njemu. Loptica na travi odskače niže, što više odgovara njegovom stilu igre. Ne voli visok odskok na bekhend strani. Na ovom turniru igra veoma kvalitetan turnir, dva puta me je dobio ove godine. To će mu dati samopouzdanje. Ipak, igrati na travi je drugačije. U polufinalu sam, pokušaću da iskoristim svoje iskustvo, taktički ću se spremiti. Nadam se da ću uraditi sve što želim.

Foto: Wimbledon/Twitter

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još