Kalates MVP i treći put uzastopno

Marko Đinđić
Foto: Euroleague.net

Nik Kalates odigrao je odličnu sezonu u dresu Panatinaikosa.

U Evroligi njegova ekipa stigla je do Top 8, Kalates je bio najbolji asistent takmičenja i postao je drugi igrač u istoriji koji je ostvario tripl-dabl u konkurenciji najboljih ekipa sa "Starog kontinenta". Nakon skandala sa Olimpijakosom bilo je jasno da će Panatinaikos bez većih problema osvojiti titulu u grčkom šampionatu, što su i učinili treći put zaredom i 37. put u istoriji kluba.

U regularnom delu sezone imao je nešto manju minutažu, pa je u proseku beležio 8,5 poena i 7,1 asistencija, dok je u doigravanju znatno podigao svoje brojke i takmičenje završio sa 14,2 poena i 11,6 asistencija.

Takmičenje se odavno završilo, ali je MVP proglašen tek sada. Glasalo je 50 novinara i 26 trenera i kapitena iz 13 timova, a 15 glasova trenera i kapitena i 34 novinarska glasa pripala su u korist Niku Kalatesu, koji je i treći put uzastopno proglašen za najkorisnijeg igrača.

Ovo je velika čast za mene. Za sve što sam uradio, zahvalni su i moji saigrači i treneri. Ne mogu da dočekam da počne nova sezona.

Foto: Euroleague.net

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još