Pitomi Luksemburg i divlji Kazahstan - sudar svetova u Ligi Evrope - Admiral Bet SPORT

Pitomi Luksemburg i divlji Kazahstan – sudar svetova u Ligi Evrope

Dušan Ninković
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Osam mečeva kvalifikacija za Ligu šampion, njih ćemo se tek dotaći, samo jedan u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Biće ovo sudar dva tima koji su u svakom segmentu udaljeni hiljadama kilometara.

Ekipa iz Luksemburga, Ženes Eš, dočekaće predstavnika Kazahstana, tim Tobola. Sukob zapada i istoka, različitih liga, uslovima pod kojim klubovi funkcionišu, fudbalskih škola… Praktično, svega.

Fudbal je u zamahu u Luksemburgu poslednjih godina. Prethodne sezone su imali dobre rezultate na međunarodnoj sceni, za malu državu to mora da se poštuje. Ali, mnogo para u fudbal ulažu i Kazahstanci.

Već se sada zna da će pobednik ovog dvomeča u narednoj fazi, drugom kolu kvalifikacija, igrati protiv Gimaraeša. Biće to veliki izazov za bilo koji od timova, a jasno je ko je favorit u prvoj rundi. Kazahstanci imaju mnogo veće šanse da se nađu na megdanu Portugalcima.

I mogli bi već večeras da obave celokupan posao. Pobeda u Luksemburgu značila bi i skoro siguran prolaz za Tobol. Njihova prednost je i to što su u punom takmičarskom ritmu. A kada vam kažemo koliko su dobri u domaćem prvenstvu, zamislićete se kako da pojačate ovu dvojku.

Tobol nakon 17 odigranih mečeva ima 38 bodova i deli prvo mesto na tabeli sa Astanom. Poraženi su od tog rivala u poslednjem kolu, ali… Astana ima čak dve utakmice više od učesnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ukoliko na njima slavi, Tobol bi mogao da se odlepi.

Zato, ne bi bilo loše iskoristiti ovu kvotu. Ženes Eš je poslednji prvenstveni susret odigrao još u maju, kada se završila sezona u tamošnjem prvenstvu. Kao i ostali timovi sa zapada Evrope, oni tek polako ulaze u takmičarski ritam, a Kazahstanci su spremni da melju takve protivnike.

17:55 Ženes Eš – Tobol 2 (kvota 1.65)

Matthias Hangst/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još