Prvi poraz na turniru i kraj puta za Benin – Senegal je favorit

Dušan Ninković
Photo by Xaume Olleros/Getty Images

Pratimo Kup afričkih nacija, ove godine veoma neefikasno takmičenje, ali ne možemo reći da je to zbog nedostatka kvlaiteta. I Afrikanci su počeli da taktiziraju.

Čudan sistem sa 24 tima, sa čak 16 koji prolaze u drugu fazu i sa šest grupa na početku takmičenja, pogodovao je Beninu. Ova selekcija je remizirala sva tri puta u grupi, ta tri meča završili su sa dva postignuta i dva primljena gola, ali i dva meča bez pogodaka.

Preselili su se u nokaut fazu, a tamo su šokirale Markoance. Poveli su, nisu izdržali, a onda su uspeli da prođu u četvrtfinalne nakon penal serije. Marokanci su promašili penal u nadoknadi vremena, imali priliku da ih eliminišu i nisu uspeli.

Tako je Benin stigao među osam najboljih. Nakon četiri odigrana susreta i četiri remija, bez pobede i bez poraza, eto ih među najboljima na kontinentu. Večeras bi mogli da budu zaustavljeni.

Naspram njih će biti, sada slobodno možemo reći, najozbiljniji kandidat za titulu. Senegalci su počeli da igraju lepo, imaju tri pobede i poraz od Alžira. Ali, ostali favoriti su polako i neprimetno napustili turnir. Egipat je ispao kao domaćin, Kamerun kao aktuelni šampion, a žreb je spojio alžirce i Obalu Slonovače već u četvrtfinalu.

Predvođeni Kalidu Kulibalijem i Sadio Maneom, Senegalci sigurno razmišljaju o trofeju. Zašto i ne bi, kvalitet imaju, turnir je čudan i šansa za podizanje pehara će postojati. Ali, potrebno je pre tih maštanja uraditi posao danas i izboriti polufinale. Savladati Benin, uz barem dva gola na meču, to je zadatak Senegalcima.

18:00 Senegal – Benin 1&2+ (kvota 1.93)

Photo by Xaume Olleros/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još