"Želimo domaće igrače, ali sva vrata su nam zatvorena"

Marko Kulić
Foto: StarSport

Partizan je ovih dana doveo svoja prva pojačanja. Među crno-bele se vratio Nemanja Gordić, dok je ekipu Andree Trinkijerija pojačao i Rašon Tomas. Italijanskom stručnjaku se u protekloj sezoni donekle zameralo zašto toliko dovodi inostrane igrače.

Sada je Trinkijeri u izjavi za "Sportski žurnal" to obrazložio.

Prvo sam pokušavao da pronađem domaće igrače. Još me boli koliko su mi vrata zatvorili direktno u nos. Nije moglo ni da se priča o domaćim igračima. To je za nas bilo nedozvoljeno. Voleo bih da napravim ekipu s mnogo domaćih igrača, ali to nije bilo moguće. Onda smo tražili drugačije. A, šta je najsličnije domaćim igračima? Nemanja Gordić.

Gordić je Srbin koji nastupa za Bosnu i Hercegovinu, a Trinkijeri je slikovito otkrio koliko je Partizan bio blizu povratka Dragana Milosavljevića.

On je bio "metar u golu". Prodao sam čak i "kuću na moru" da bih ga doveo, ali je onda lopta izbačena iz gola. Ima dobrih domaćih igrača, ali trenutno su nedostupni.

O Tomasu je rekao da je Partizanu mnogo evroligaških timova bilo konkurencija, ali da je presudilo to što će kod crno-belih imati mnogo veću minutažu što ne bi bio slučaj kod ostalih ekipa koje su želele da ga dovedu.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još