Jović uporedio sadašnju ekipu sa timom iz Indijanapolisa: Možda smo i jači... - Admiral Bet SPORT

Jović uporedio sadašnju ekipu sa timom iz Indijanapolisa: Možda smo i jači…

Marko Đinđić
Foto: fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Srbije beleži sjajne uspehe poslednjih pet godina. Osvojeno je srebro na Svetskom prvenstvu, kao i na Olimpijskim igrama, gde naša selekcija nije mogla da savlada u finalu neverovatnu reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, dok je na Evropskom prvenstvu naša reprezentacija takođe osvojila srebrnu medalju pod trenerskom palicom Aleksandra Saleta Đorđevića. Sada nas očekuje Svetsko prvenstvo u Kini.

Po imenima koji su na spisku selektora, deluje da smo jaki "kao crna zemlja", što se kaže u našem narodu. Igraće najbolji centar NBA lige Nikola Jokić, kao i svi ostali NBA igrači koji su imali odlične sezone, a i Nikola Milutinov i Vasilije Micić pokazali su ove sezone da su među najboljima na svojim pozicijama u Evroligi. Tu je i mađioničar Teo, kao i igrači uloge koji su uvek bitni u reprezentaciji, tako da s pravom možemo reći da smo na papiru drugi favoriti, odmah iza Sjedinjenih Američkih Država.

Plejmejker Stefan Jović, koji je protekle sezone igrao za Bajern iz Minhena i gotovo je siguran putnik za Kinu, smatra da Srbija ima odličnu ekipu, možda i najbolju i najjaču ikada:

Rekao sam ranije, sada ću i ponoviti – imamo odličnu ekipu. Ovo je najjača ekipa još od Indijanapolisa 2002. godine, možda i jača. Bar ja tako mislim. Takođe imamo odlične uslove da se pripremimo najbolje što možemo, pa kao i uvek imamo odlične šanse na Svetskom prvenstvu. Ali, moramo ostati čvrsto na zemlji, prva utakmica je najvažnija utakmica. Moramo da otputujemo u Kinu i da idemo meč po meč, uvek da se skoncentrišemo na narednog protivnika i da damo sve od sebe na svakoj utakmici.

Foto: fiba.basketball

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još