Šok za region – ABA liga bez zagarantovanog mesta u Evroligi!

Marko Kulić
Foto: StarSport

Nedavno su definitivno postali poznati svi učesnici Evrolige koja će od sledeće sezone imati 18 učesnika. To se neće menjati ni posle leta 2020. godine, ali ono što hoće jeste način na koji se dolazi do elite.

Naime, deoničari ECA (Euroleague Commercial Assets) odlučili su u Minhenu da domaći šampionati više ne budu kvalifikacioni za Evroligu. To se naravno posebno odnosi na ABA ligu koja taj status ima od 2013. godine.

Učesnici će se birati po sledećem principu:

11 "A" licenci (CSKA, Efes, Real, Barselona, Baskonija, Fenerbahče, Panatinaikos, Olimpijakos, Makabi, Žalgiris i Olimpija Milano)

Dve dvogodišnje "specijalne pozivnice" (Bajern i Asvel)

Tri jednogodišnja "vajld karda" (u ovu grupu spada i tim iz ABA lige)

Dva kluba iz Evrokupa (šampion i vicešampion)

Doduše, naglašeno je da će prednost u dobijanju specijalnih pozivnica imati šampion ABA lige. Međutim, jasno je da neće biti isto jer je do sada osvajanje ABA lige donosilo sigurno učešće u Evroligi.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

Foto: StarSport

Ostavi komentar
1 Komentar
  1. […] Šok za region – ABA liga bez zagarantovanog mesta u Evroligi! […]

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još