Albancima deset godina zabrane igranja evropskih mečeva - Admiral Bet SPORT

Albancima deset godina zabrane igranja evropskih mečeva

Nikola Bulatović
Foto: Matthias Hangst/Getty Images; Harold Cunningham/Getty Images for UEFA

Godinu dana i četiri meseca nakon što je UEFA izrekla najveću kaznu jednom klubu u istoriji došlo se i do sudskog epiloga.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdio je kaznu UEFA albanskom Skenderbegu, kojom se ovom klubu izrečena desetogodišnja zabrana igranja evropskih mečeva, plus milion evra novčane kazne.

Sve to zbog nameštanja Skenderbega, svojevremeno protivnika Partizana u Ligi Evrope.

Bili smo već upoznati sa odlukom. Ali, i dalje tvrdim da smo nevini, čak i ako Sud za sportsku arbitražu potvrdi odluku UEFA, ići ćemo dalje, na Federalni sud u Švajcarskoj. Navijačima Skenderbega poručujem – ne brinite, igraćemo kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće sezone,

rekao je predsednik Albanskog kluba Ardjan Takaj, nakon što je UEFA u martu 2018. izrekla kaznu.

Današnja odluka definitivno će mu poremetiti planove:

Evropska kuća fudbala je navela da su igrači Skenderbega u tim utakmicama "odigrali izuzetno sumnjivo u odbrani" i da su u poslednjih nekoliko minuta određenih mečeva odigrali nezainteresovano i bez truda. Paralelno sa tim UEFA je sumnjičila Skenderbeg da je učestvovao u nameštanju oko 50 domaćih utakmica od 2011. godine.

Takaj kaže da su svi iznenađeni odlukom suda:

Neću napustiti Skenderbeg. Nastaviću borbu. Slučaj ćemo predati Federalnom sudu Švajcarske i tamo ćemo dobiti pravdu. Ovaj slučaj prešao je sve granice, a advokati koji su nas predstavljali shvatili su to kao vrlo lično pitanje, pošto su bili iznenađeni nepravednom odlukom.

Skenderbeg je zauzeo četvrto mesto prošle godine u šampionatu Albanije i nije mu dozvoljeno da igra kvalifikacije za Ligu Evrope.

Foto: Matthias Hangst/Getty Images; Harold Cunningham/Getty Images for UEFA

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još