"Bomba" košarkaškog leta: Učio sam od Stojakovića, Divca, Novickog - Admiral Bet SPORT

"Bomba" košarkaškog leta: Učio sam od Stojakovića, Divca, Novickog

Nikola Bulatović
bars

Barselona radi neverovatan posao ovog leta. Ne samo košarkaška, već i fudbalska sekcija ozbiljno su ušle u prelazni rok. Međutim, dok smo navikli na velike poslove fudbalskog kluba, košarkaški je godinama unazad samo na nivou pokušaja da se napravi snažan tim, uprkos velikom budžetu svake sezone.

Ovo leto je sasvim druga priča. Najveće pojačanje jeste Nikola Mirotić i najverovatnije će to i ostati, jer je praktično ne moguće da neko finansijski nadmaši klub koji na mestu trenera ima našeg Svetislava Pešića.

Crnogorac, koji ima pasoš Španije, razgovarao je za TV Barsa o razlozima zbog kojih je došao u Blaugranu:

Barselona će biti nešto posebno ove godine. Zato sam ovde. Želim da pobeđujem. Ja sam timski igrač, ovde želim da stvaram istoriju i radim nemoguće stvari. Biće ovo veliki izazov za mene.

Mirotić kaže da su mu uzori bili Stojaković, Divac i Novicki, a da mu je po dolasku u NBA ligu mnogo pomogao Pau Gasol. Ovog leta potpisao je ugovor sa Barselonom na tri godine, uz mogućnost da on bude i produžen za godinu dana. Zaradiće oko 45 miliona evra, što je rekord u evropskoj košarci.

Mirotić je pre odlaska u NBA ligu igrao šest godina za Real Madrid gde je bio proglašen za MVP-a španske lige, dve godine bio je "Zvezda u usponu" u Evroligi, uz to izabran je u timu sezone ACB lige. 2014. otišao je put NBA lige i postao član Čikaga, prošlog leta je trejdovan u Nju Orleans, da bi ga oni početkom godine poslali u Milvoki Bakse.

FOTO: Twitter/FCBbasket

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još