"Da nisam fudbaler, bio bih najverovatnije - nevin" - legendo, hvala za sve i srećno! - Admiral Bet SPORT

"Da nisam fudbaler, bio bih najverovatnije – nevin" – legendo, hvala za sve i srećno!

Milovan Longinov
FOTO: Gareth Copley/Getty Images

Čuveni engleski napadač odlučio je da se penzioniše u svojoj 38. godini.

U opširnom saopštenju za javnost, Piter se u svom stilu oprostio od ove divne igre, a mi prenosimo jedan deo:

Imao sam 23 godine da se pripremim za ovaj trenutak, ali sada kada je zaista došao, shvatite da ništa ne može da vas pripremi za ovo. Došao je trenutak da se predstavim kao bivši fudbaler, ovo je bio neverovatan put, od moje 16 godine i sada je došao kraj.

Nakon mnogo razmišljanja, odlučio sam da se povučem ovog leta. Ova divna igra mi je pružila sve. Zahvalan sam svima koji su bili uz mene i pomogli mi da toliko dugo trajem. Da mi je neko kada sam imao 17, da ću igrati na Svetskom prvenstvu, finale Lige šampiona, osvojiti FA kup, dati 100 golova u Premijer ligi, samo bih ga pogledao.

Piter Krauč će ostati upamćen kao jedan od najgotivnijih fudbalera koji su ikada igrali fudbal. Često se šalio na svoj račun, na društvenim mrežama, a vredi podsetiti na njegov najčuveniji odgovor na pitanje novinara "šta bi bio da nije profesionalni odgovor?", usledio je odgovor – "bio bih nevin".

Piter Krauč je u karijeri nastupao za 11 klubova, i svi su bili u granicama Engleske. Ponikao je u Totenhemu, ali je pravu šansu u tom klubu dobio tek od 2009. do 2012. godine. Igrao je KPR, Portsmut, Aston Vilu, Norič, Sautempton, Liverpul, Stouk, a karijeru završava posle polusezone u Barnliju.

Krauč je odigrao 735 utakmica i postigao 205 golova, a uz to je za reprezentaciju Engleske od 2005. do 2010. godine postigao 22 gola na 42 utakmice.

FOTO: Gareth Copley/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još