Još jedan Zidan menja klub - Enco se seli u Portugal - Admiral Bet SPORT

Još jedan Zidan menja klub – Enco se seli u Portugal

Dušan Ninković
Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Otac je prezime učinio zvučnim, ali sinovima je to za sada samo teret u karijerama. Luka je otišao iz Reala na pozajmicu, a i Enco traži klub.

Najstariji sin Zinedina Zidana prethodne sezone je igrao za Lozanu, tim iz Švajcarske. Ranije je bio član mnogih mlađih kategorija Reala, debitovao je čak i za prvi tim, a onda se preselio u Alaves.

Švajcarski tim ga je pozajmio u Segundu, gde je igrao na poziciji ofanzivnog veznog za Rajo Majahondu. Momak koji je prve korake načinio u Juventusu, sada je na meti porutgalskog tima.

Nakon što mu je ugovr sa Švajcarcima istekao, postao je slobodan na tržištu. Njegovo prezime koje donosi mnogo publiciteta privuklo je neke zainteresovane klubove. Jedan od njih je Vitorija Gimaraeš.

Momak koji je ime dobio po Encu Frančeskoliju blizu je selidbe, a ona nije jedina u proodici ovog leta. Pored njegovog menjanja destinacije i odlaska u Portugal, Luka Zidan je pozajmljen Rasingu iz Santandera.

Zinedin ima još dva sina, Tea i Elijaza, koji su deo Realove akademije i još uvek nisu blizu prvog tima. Pitanje je da li će i oni uspeti da naprave dobre karijere pošlo je očigledno da očevo prezime donosi ogroman teret.

Iako je Enco Zidan bio solidan u Švajcarskoj i drugoj ligi Španije, moraće da nastavi da se dokazuje za neki jak i dugoročan ugovor. Možda svoju sreću pronađe baš u Gimaraešu.

Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još