Azar: Hoću da oduševim sve u Realu

Dušan Ninković
Foto: Angel Martinez/Getty Images

Belgijanac ne može da dočeka da obuče dres Reala. Eden Azar je postao nestrpljiv i sada jedva čeka debi u novom klubu.

Isunio mu se dečački san kada je prešao u najveći klub na svetu. Uklopilo se sve, Čelsi je želeo da ga pusti, on je želeo da ode, Real je bio spreman. Snađli su se nekako. I sada treba da funkcionišu zajedno.

Nema veze što je to samo prijateljski meč, to je moj prvi u klubu. Igraću za Real Madrid. Želim da iskoristim utakmicu da oduševim svakoga, saigrače, trenera, navijače… Hoću da dam sve od sebe.

Eden Azar bi trebalo da debituje rano u nedleju, u prijateljskom susretu Madriđana protiv Bajerna iz Minhena. Taj susret se igra u okviru Internacionalnog kupa šampiona, ali za njega ima posebnu draž.

Pokušaću da igram po celom terenu. To sam ja, ako me nema svuda, onda sam loš. Fudbal se igra na instinkt. Ne razmišljam predugo, u sekundi donosim odluke. Hoću da igram na levom krilu, na desnom krilu, svuda…

Španski mediji su Edena Azara upitali i za klupske ambicije u narednoj sezoni. On nije imao nikakvu dilemu oko toga.

Kada igrate za Real, ciljevi su najviši. Ako ne osvojite Ligu šampiona, navijači budu besni. Morate da skupljate trofeje, zato sam ovde. U Čelsi sam stigao kao beba, danas sam iskusan, ali još uvek mlad. Ovo prvenstvo je drugačije, ali iskustvo će mi pomoći da se adaptiram.

Belgijski fudbaler koji je godinama bio najbolji igrač Čelsija nije želeo da odgovori na pitanje o najboljem golu. Zapravo, otkrio je da one najlepše i najvažnije u karijeri još nije postigao i da oni tek treba da se dese.

Foto: Angel Martinez/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još