Sakramento ostao bez centra, CSKA doveo NBA pojačanje - Admiral Bet SPORT

Sakramento ostao bez centra, CSKA doveo NBA pojačanje

Dušan Ninković
Foto: Twitter/cskabasket

Vlade Divac je ostao bez centra, a CSKA iz Moskve dobio ogromno pojačanje za narednu sezonu. Novi "Armejac" je Kosta Kufos.

Odlasci Nanda de Koloa i Ćaća Rodrigeza još nisu nadoknađeni, ali tim iz Moskve ne žuri. Aktuelni šampion Evrope odlučio je da prvo pojača centarsku liniju.

Stigao je čovek koji će tek sa 30 godina debitovati u Evroligi. To nije čest slučaj, posebno za Evropljanina, ali je u ovoj priči tako. Kufos je prvo pohađao Ohajo Univerzitet, a zatim je promenio nekoliko ekipa u najjačoj ligi na svetu.

Tokom 12 godina igranja u NBA ligi nastupio je na preko 700 mečeva. Nosio je dres Jute, Minesote, Denvera, Memfisa i Sakramenta, odakle i dolazi u Evropu. Prethodne sezone je odigrao 42 utakmice, a u najboljoj sezoni u karijeri je prosečno postizao 8 poena po meču.

Kufos će u Moskvi imati priliku da sarađuje sa Itudisom, trenerom CSKA koji je takođe Grk. Zbog toga se očekuje da mu privikavanje na evropsku košarku lakše padne. On je, iako je igrao na drugom kraju sveta, oblačio dres Grčke, sa kojom inače ima i bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva 2009. godine.

Foto: Twitter/cskabasket

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još