Vratio se i Jaka na Jadran

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Već dugo se piše i priča o tome, a zvanična potvrda se očekuje svakog časa. Jaka Blažič će se vratiti u svoj bivši klub, ali sada u malo drugačijem obliku.

Nekadašnji košarkaš Olimpije i Crvene zvezde biće pojačanje novoformiranog tima, Cedevita Olimpije. Nakon nekoliko dana pregovora, dogovoreni su svi detalji saradnje.

Borbeni bek koji je prethodne sezone nosio dres Barselone biće veliko pojačanje slovenačkog tima za borbu u ABA ligi. Pored regioanlnog takmičenja, novi tim će imati velike ambicije i u Evrokupu, a to pokazuje i ekipa koju prave.

Jaka Blažič je nakon odlaska iz Crvene zvezde nastupao za Baskoniju, Andoru i već pomenutu Barselonu. Na samom početku svoje karijere je dve sezone nosio dres Olimpije, pa će ovo biti povratak u njegov matični klub.

Ekipa iz Ljubljane, koju će naredne sezone predvoditi Slaven Rimac, već je dovela srpskog košarkaša Marka Simonovića. On je igrao u Zvezdi zajedno sa Blažičem, pa će njih dvojica pokušati da nastave uspešnu saradnju iz crveno-belog tabora.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još