Barsa mora da dovede Nejmara zbog Mesija, a tu je i nova formacija!

Milovan Longinov
Foto: Dan Istitene/Getty Images

Sapunica Nejmar dobila novu dimeziju, iza svega se krije – Lionel Mesi?

Španski mediji danas su preneli da je Mesi navodno opet uslovio Barsu i poručio da će novi ugovor potpisati ako se vrati Nejmar.

Više puta su mediji isticali da Mesi često voli da bude u ulozi "direktora", da dovodi i prodaje igrače, odnosno da ima ogroman uticaj i vrši pritisak na upravu.

Da ovo nisu samo obične glasine, potvrđuju reči uglednog engleskog novinara Grejema Hantera, koji je otkrio čitavu pozadinu priče.

Mesi je u cetru ove priče. Mesi nije tako naivan, ljudi ga ne poznaju dovoljno. Kada on nešto kaže, u upravi odmah skaču. Predsednik Bartomeu je ranije rekao da Mesi mora da produži još jednom ugovor pre njegovog odlaska. Ako Mesi kaže "vratite mi Nejmara pre nego što sednemo za sto da pregovaramo", onda je jasno koliko ga želi nazad. Uostalom, on, Nejmar i Luis Suarez su Barsi i doneli poslednju Ligu šampiona i stvorili najjači tim. Iako su različiti, veliki su prijatelji. Mesi veruje da se Nejmar tehnički savršeno uklapa pored njega, da mu otvara prostor, da preuzima deo njegovog posla na terenu. Očigledno je da Mesi veruje da samo sa Nejmarom može da osvoji opet Ligu šampiona.

https://www.youtube.com/channel/UCAnT6GwCcd5_qfx42WkIFxQ/videos

Hanter je ipak dodao da Barselona nema novca da realizuje ovaj transfer i da je njena sigurna karta – Nejmar.

Da li Barsa ima novca da kupi Nejmara? Nema. PSŽ će postaviti nerealnu cenu baš zbog toga što je u pitanju Barselona. Ta dva kluba imaju očajne odnose. Ipak, Filipe Kutinjo je igrač koga žele da vide u Parizu. Takođe, trener Tomas Tuhel voli Ivana Rakitića, ali on ne želi da ide. Isto je i sa Dembeleom. Još jedno ime bi tu moglo da bude interesantno, a to je Malkom. Ipak, PSŽ neće da javnost stekne utisak da Barselona prođe bolje u ovoj priči i da ispadne da su ih Katalonci izigrali.

On se osvrnuo i na formaciju u kojoj bi Barselona igrala kada bi se Nejmar vratio.

Formacija koja bi Barsi donela balans je 4-2-3-1. Pike i Umtiti bi mogli da budu iznenađenje kao tandem. Dva zadnja vezna De Jong i Buskets, ali i Artur. Mesi je tu sigurna "desetka", Nejmar levo krilo, Grizman desno, a Suarez kao centarfor. Nemojte da mislite da će Barsa igrati stalno sa njima četvoricom. Suarez je godinama i ne može da igra 50 utakmica u sezoni. Mesi može da igra kao najistureniji, Grizman takođe. Barsa će sigurno igrati u formaciji 4-2-3-1 kada za to bude potrebe, a onda će dvojica veznih morati da rade više.

Foto: Dan Istitene/Getty Images

Ostavi komentar
2 Komentara
  1. […] Barsa mora da dovede Nejmara zbog Mesija, a tu je i nova formacija! […]

  2. […] Barsa mora da dovede Nejmara zbog Mesija, a tu je i nova formacija! […]

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još