Sesk Fabregas: Azar je stvoren za Real

Dušan Ninković
Foto: Denis Doyle/Getty Images

Nosio je dres Barselone, prvo kao dečak, a kasnije i kao fudbaler u najboljim godinama. Afirmisao se u Arsenalu, ali je Azarov saigrač bio u Čelsiju, gradskom rivalu.

Fabregas je danas u Monaku, živi i igra fudbal tamo, priprema se za novu sezonu. A španski mediji su ga upitali i za mišljenje o transfer aktivnostima u ovom prelaznom roku.

Kratak intervju je dao za "Marku", a između ostalih odgovora izdvaja se onaj dat o Realu iz Madrida i belgijskom fudbaleru koji ih je pojačao.

On je neverovatan fudbaler, pravi razliku na terenu. Njemu ne možete da kažete gde treba da stoji. On je stvoren za Real jer trči svuda, traži loptu, želi da dribla, napada prostor i igra fudbal. Barselona je drugačija, tamo igrači više igraju na svojim pozicijama. Azaru Real može da ponudi više nego Barselona, slobodu u igri.

Nakon što je odigrao prijateljski meč protiv Valensije u sklopu priprema za novu sezonu, Fabregas se pohvalio i da mu se sviđa mesto na kom trenutno igra.

Srećan sam, porodica se dobro uklopila. Prethodna sezona je bila teška za klub. Trebalo je da izborimo opstanak, zato sam došao i uspeli smo u tome. Imam 32 godine i sada je teško da razmišljam o Primeri. Sanjao sam dres Barselone i nosio sam ga. Da bih se vratio u Španiju, moraju da se poklope kockice.

Za kraj ovog kratkog razgovora, centralni vezni fudbaler koji je u legendarnim španskim sistemima igrao i kao "lažna devetka", pričao je i o Grizmanu. Francuz je pojačao Barselonu ovog leta.

Pa, to je veliko iznenađenje. On je potpisao ogroman ugovor sa Atletikom prošle godine. Mislio sam da to znači nešto, ali fudbal se menja. Barselona je sa njim postala jača. On je dobar igrač i donosi mnogo kvaliteta u napad.

Foto: Denis Doyle/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još