Pobeda dovoljna tek za 15. mesto - Admiral Bet SPORT

Pobeda dovoljna tek za 15. mesto

Dušan Ninković
Foto: Košarkaški savez Srbije/Twitter

Reprezentacija Srbije do 20 godina pobedom je završila neslavno učešće na Evropskom prvenstvu. Nakon ovog takmičenja ispali smo u B diviziju.

Izabranici Olivera Popovića, momci koji su pre dve godine bili šampioni Evrope, ostavili su veoma bled utisak na turniru. Nakon prolaska grupne faze izgubili su od Velike Britanije, Grčke i na kraju Italije, što je značilo i ispadanje u rang niže.

Za kraj turnira, Srbiji je ostalo da odigra poslednji meč, za 15. poziciju na turniru. Pobeda nad Letoncima u tom meču nije imala nikakav rezultatski značaj, ali su "Orlići" malo bolje reagovali nakon šokantnog ispadanja (71:50).

Najbolji pojedinac Srbije na ovom susretu bio je Vuk Đorđević sa 19 postignutih poena. Dvocifreni su bili Stefan Momirov sa 12 poena i Andrija Marjanović sa 11 poena. Ipak, najviše poena na meču je ubacio Letonac Berkis koji je susret završio sa 21 poenom.

Očajan turnir za momke koji bi trebalo da predstavljaju budućnost srpske košarke tako je stigao do kraja. Naredno izdanje će reprezentativci Srbije do 20 godina igrati u B diviziji, gde su košarkaške "sile" poput Albanije, Estonije i ostalih zemalja daleko ispod našeg renomea. Nadamo se da će povratak biti ekspresan.

Foto: Košarkaški savez Srbije/Twitter

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još