Đorđević: Uradiću sve da šokiramo svet

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Amerikanci svakodnevno postaju sve slabiji, reprezentacija Srbije se priprema za Mundobasket. Da li je moguće iznenađenje u Kini?

Selekotr našeg nacionalnog tima smatrada su SAD još uvek prvi favoriti za osvajanje turnira. Ipak, ne predaje se pre vremena, učiniće sve da ih savlada na turniru.

Po rečima selektora Đorđevića, Srbija ima sve što je potrebno da na Svetskom prvenstvu u Kini šokira svet. Naravno, za tako nešto je potrebno osvojiti zlato, pošto smo aktuelni vlasnici srebrne medalje.

Uradiću sve da postanem čovek koji je šokirao svet. SAD imaju mnogo vrhunskih igrača, to su sve Ol-star košarkaši. Oni će napraviti tim od 12 ljudi koji će biti prvi favoriti za osvajanje titule!

Reprezentacija Srbije je počela pripreme, ali ne u najjačem sastavu. Košarkaši koji imaju NBA ugovore moraju da čekaju početak avgusta da bi se priključili treninzima svojih selekcija.

Treba ih pustiti da treniraju. Znam da su mnogi NBA timovi uložili mnogo novca u te igrače, oni ne žele povrede. Ali, bolje je da budu u treningu i da spremni dočekaju mečeve.

Pored SAD i Srbije, Sale Đorđević je naveo da su u konkurenciji za najviši plasman u Kini i neke druge selekcije. Istakao je da i Španija, Kanada, Grčka, Francuska ili Australija imaju čemu da se nadaju na turniru.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još