Mesi odlično prošao: Kratka suspenzija i mala novčana kazna

Dušan Ninković
Photo by Alessandra Cabral/Getty Images

Bilo je incidenata na ovogodišnjem izdanju Kopa Amerike. U nekoliko njih je učestvovao i Leo Mesi, najbolji fudbaleri Barselone i Argentine.

Mesi je dobio direktan crveni karton zbog sukoba sa Medelom, ali su više u centru pažnje bile njegove izjave. On je govorio kako se na turniru radi na tome da Brazil bude šampion i kako je domaćin imao povlašćen tretman.

Ušao je u sukob sa Brazilcima, organizatorima, ali i sudijama koje je direktno optužio. Na kraju, Brazil je i osvojio Kopa Ameriku, dok je Argentina u polufinalu poražena od šampiona slavila u meču za treće mesto.

Za sve reči koje je tada koristio, Mesi je sada kažnjen. Očekivalo se da se to desi, samo što su mediji iz Južne Amerike predstavljali da će biti mnogo veće kazne. Ovako, Argentinac je veoma dobro prošao.

Moraće da plati 1.500 dolara zbog svojih kritika, a biće mu zabranjeno i da nastupi na prvom sledećem meču seniorske reprezentacije Argentine. Ništa strašno, Mesi nije završio reprezentativnu karijeru, kao što se nagoveštavalo kada se pominjala višegodišnja suspenzija.

Photo by Alessandra Cabral/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još