Savić: Nije bilo uspona, samo padovi - Admiral Bet SPORT

Savić: Nije bilo uspona, samo padovi

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Vaterpolisti Srbije su uspeli da savladaju Nemačku, ali tek nakon peteraca, pa će igrati za 5. mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Iako je izvojevana pobeda protiv fizički snažnih Nemaca, selektor Savić nije zadovoljan. Nije se na ovom turniru očekivala zlatna, pa čak ni neka druga medalja, ali mu se igra ne dopada. Podsećamo, Srbija igra Svetsko prvenstvo bez gotovo celog tima, sa osam vrlo bitnih izostanaka.

Pokazali smo mnogo slabosti. Ekipa mora da dođe sebi kada ispadne u četvrtfinalu. Treba doći sebi i odigrati na svom nivou. Ne mogu da kažem da smo danas imali uspone i padove, bilo je samo padova. Ostaje meč za peto mesto, ali ovakva igra…

Selektor je ostao nedorečen, a sa njegovim konstatacijama su se usaglasili Dimitrije Rističević i Radomir Drašović. Oni su svesni da je jedina pozitivna stvar iz ovog meča pobeda, kao i da odbrana mora da bude bolja.

Srbija će za peto mesto igrati protiv Australije, koja je u jutarnjem terminu bila bolja od Grčke. Pobednik tog meča će zauzeti peto mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. S obzirom na sastav u kom je Srbija otputovala, to bi bio dobar rezultat.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još