Odbrana Ozila bolja od odbrane gola - Bosanski Hulk protiv napadača - Admiral Bet SPORT

Odbrana Ozila bolja od odbrane gola – Bosanski Hulk protiv napadača

Dušan Ninković
Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

Nažalost, došlo je vreme da se pozdravimo i oprostimo od rubrike "Faca nedelje". Pobednik za poslednju nedelju u kojoj pišem o ličnosti koja je obeležila period za nama je reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Arsenala.

Sigurno ste već videli incident u kom je učestvovao Sead Kolašinac. Zapravo, on i Mesut Ozil, njegov saigrači. Dvojica nepoznatih napadača su, naoružani noževima, pokušali da otmu Ozilov automobil. Ali, pitao se tu i Kolašinac.

Od oca, radnika Mercedesa

Sead Kolašinac je rođen u Karlsrueu, nemačkom gradiću koji se nalazi na jugozapadu zemlje i u kom je i počeo da igra fudbal. On je dete iseljenika iz Jugoslavije, otac mu je iz Nikšića dok je majka iz Čapljine. Njegov otac je, kada se preselio u Nemačku, počeo da radi u Mercedesovoj fabrici. Zanimljivo, ovih dana je Sead u centru pažnje baš zbog jednog auta.

Vengerov pogodak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je svoju seniorsku karijeru počeo u Šalkeu. Prvi za rezervni tim, kasnije i za prvu ekipu, a tokom tih godina je igrao sa nekim velikim talentima nemačkog i evropskog fudbala. Bio je Šalke prava fabrika, na godišnjem nivou su izbacivali nekoliko igrača za veće klubove.

Kada je ugovor sa timom iz Gelzenkirhena bio blizu isteka, Kolašinac je dogovorio transfer u Arsenal. Bilo je to još dok je Venger bio u klubu, a osetio je da će u ovom veoma snažnom momku pronaći ono što mu treba. Pre svega čvrstina, to je falilo Arsenalu. Možemo reći da su je dobili, možda ne baš na terenu, ali na ulici sigurno.

Tim iz Londona je pojačao bez obeštećenja, kao jedan od najboljih Arsenalovih poslova na tržištu poslednjih godina. Baš se čudnih stvari dešavalo tamo, a navijači se posle svakog transfera prvo uhvate za glavu, to je reakcija koja se sama pojavi.

Barem šest pozicija

Zbog svoje čudne konstitucije, Sead Kolašinac igra na najmanje šest pozicija u timu. Bio je centralni ili levi štoper u formacijama sa tri defanzivca, igrao je zadnjeg veznog, bio je klasičan levi bek, levi vingbek, pa čak i centralni vezista. U nekim Arsenalovim napadima ide i previše ofanzivno, skoro do pozicije krila.

Generalno gledano, krase ga ogromna fizička snaga, brzina, ali i dosta dobar osećaj za pridodavanje napadu. Zbog toga ga možemo videti i kao strelca pogodaka. Mnogi misle da mu je zbog konstitucije prirodna pozicija štopera, ali to nije baš tako. Možda je čak i bolji u ofanzivi, defanzivu je bolje demonstrirao protiv napadača.

Pokušaj otmice

Dvojica naoružanih likova su pokušali da presretnu auto Mesuta Ozila, priprete mu nožem i zatim se odvezu u nepoznatom pravcu. E, pa neće baš moći tako. Ne samo da im plan nije uspeo, nego je levi bek Arsenala iskočio iz kola i goloruk bio spreman da se razračuna sa napadačima. Bio je to šok.

Naravno, od pravog sukoba nije bilo ništa. Dovoljno je bilo da pokaže zube, da pokaže da želi obračun i napadači su pobegli. Ovo je scenario koji bi, verovatno, mogao da padne na pamet samo nekome sa Balkana. Teško da bi Nemac, Englez, Španac ili neko treći krenuo u ovakav poduhvat.

Avendžers

Ludilo koje je demonstrirao Kolašinac učinilo ga je herojem u celom svetu. On je već nosio nekoliko zanimljivih nadimaka. Zvali su "Uništavač", "Tenk" i "Bosanski Hulk". Naravno, ovaj poslednji je najzanimljiviji u celoj priči. I ne nosi ga bez razloga.

Građa Kolašinca stvarno podseća na strip junaka. Ogromna ramena, neverovatan torzo i glava koja vam na prvi pogled govori da tu nema previše mesta za provokacije, sve je tu. A "Avendžersi" jedna od najpopularnijih franšiza u istoriji filma, ovih dana beleži sjajne rezultate.

Poslednji film iz serijala je prestigao Avatar na listi onih koji su najviše zaradili u istoriji kinematografije. Mnogi navijači Arsenala, ali i fanovi ovog serijala, zalažu se da u nekom od narednih Marvelovih filmova ulogu dobije i hrabri Sead Kolašinac.

Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još