Srbija ''tek'' peta, ali Mandić u idealnom timu - Admiral Bet SPORT

Srbija "tek" peta, ali Mandić u idealnom timu

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Srbija je na Svetsko prvenstvo u vaterpolu otišla oslabljena, praktično sa drugim sastavom. Ipak, utisak nakon turnira je dobar.

Naši vaterpolisti su zauzeli peto mesto u generalnom plasmanu, nakon što su izgubili od Španije savladali su naredna dva rivala. U tim mečevima, ali i tokom celog turnira, isticao se Dušan Mandić.

Jedan od najboljih svetskih vaterpolista bio je prva zvezda našeg tima. Mlad, ali već iskusan, mogao je da povuče kada je bilo potrebno. Tako su njegovi golovi i doneli ovaj sasvim solidan rezultat Srbiji.

Kada se završilo Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, proglašavani su oni najbolji. Italija je osvojila trofej pobedom nad Španijom, Hrvati su bili trećeplasirani, a u idealnom timu je i Mandić.

Iako Srbija nije igrala polufinale ove godine, naš najbolji vaterpolista se našao u idealnoj postavi turnira. Društvo mu prave Španci Pinedo i Taul, Hrvat Joković, Crnogorac Ivović, Mađar Zalanki i Italijan Di Fulvio koji je i najbolji igrač turnira. Najviše golova je postigao Ivović, čak 21.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još