"Tako se igra za Srbiju" - Admiral Bet SPORT

"Tako se igra za Srbiju"

Marko Đinđić
Foto: VSS

Podmlađeni sastav vaterpolo reprezentacije Srbije završio je učešće na Svetskom prvenstvu na petom mestu.

Posle poraza u četvrtfinalu od sada već vicešampiona Španije, Srbija je za najbolji plasman igrala protiv Australije, koju je bez većih problema savladala rezultatom 13:9.

Najbolji strelac ekipe na ovom prvenstvu sa 17 postignutih golova Strahinja Rašović, rekao je da su ovako morali da igraju i protiv Španije.

Ličili smo na susret sa Grčkom, tako se igra za Srbiju. Uvek postoje želja i motiv, jedino protiv Španaca to nije tako izgledalo. Odigrali smo muški i tako treba uvek da bude. Mnogo nam znači trijumf, sada smo iskusniji. Napravili smo iskorak u karijerama. Sledeći put, ako ga bude, verujem da ćemo biti još bolji. Možemo da igramo sa svakom ekipom na svetu. Ostaje žal zbog poraza u susretu sa Španijom, tada je trebalo da budemo najbolji, da budemo kao što smo bili danas.

Miloš Ćuk, kapiten reprezentacije, žali što ovako nisu odigrali u četvrtfinalu.

Neiskustvo je uticalo da ne igramo za medalju. Svima je žao zbog toga. Ipak, popravili smo utisak, dobro smo danas igrali. Daje nam sve ovo nadu da imamo šta da tražimo na sledećim takmičenjima, da se borimo uvek za medalju. Na nama je da ispravljamo greške i da sledeće godine budemo kako treba.

Selektor Dejan Savić bio je kratak:

Početak je bio u našu korist u svim sferama. Posle smo imali neobjašnjiv pad. Fatović je tražio presing zbog velike razlike. Na kraju smo malo i čuvali rezultat. Nije još vreme za konačnu analizu, glave su vruće.

Foto: VSS

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još