Hamilton: I ja sam samo čovek

Dušan Ninković
Foto: pixabay.com

O neverovatnoj trci na stazi Hokenhajm pričaće se danima. Na kraju je samo 11 vozača završilo trku, a među njima je bio i Luis Hamilton.

Daleko od pozicija na koje smo navikli, skroz pri dnu liste, britanski vozač je ipak uspeo da se domogne bodova. Njegovo 11. mesto sa trke je bilo dovoljno da nakon nekoliko kazni, Luis dobije 2 poena za jučerašnji nastup.

Ako su petak i subota bili dani u kojima se potpuno raspao tim Ferarija, onda je nedelja bila košmarna za Hamiltona, Botasa i njihov Mercedes. Imali su pol-poziciju i treće mesto, a na kraju su osvojili samo dva boda.

Ovo je bio loš dan, a samim tim i loš vikend. Nema tu ništa da se kaže. Bio je ovo moj najgori dan na poslu u poslednjih… pa dugo, dugo vremena.

Luis Hamilton je startovao prvi, Maks Ferštapen imao jako loš početak trke, dok je Sebastijan Fetel krenuo sa poslednje pozicije. Na kraju je Maks pobedio u Nemačkoj, Fetel zauzeo drugo mesto, a Hamilton je bio daleko iz njih.

Razlog za to je bilo izletanje sa staze kada je slomio krilo, boravak u boksu od skoro jednog minuta, zatim još jedno okretanje na stazi i novi odlasci u boks. To je omogućilo konkurentima da smanje zaostatak za britanskim vozačem u generalnom plasmanu.

Ovo nije bio lak vikend, ali sam se dobro držao. Vodio sam, imao sam prednost. Nije mi bilo suđeno, i ja sam samo čovek. Pogrešio sam, greške se dešavaju, ne znam šta da kažem.

Foto: pixabay.com

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još