Niko nikada kao Vins Karter!

Nemanja Đorđević
Mandatory Credit: Otto Greule Jr/Allsport

Vins Karter ući će naredne sezone u istoriju NBA lige.

Atlanta Hoksi odlučili su da ponude novi, jednogodišnji ugovor legendarnom košarkašu, pa će mu naredna takmičarska godina biti 22. u najjačoj ligi sveta.

"Vinsenity" će tako srušiti rekord koji dele Robert Periš, Kevin Vilis, Kevin Garnet i Dirk Novicki – koji su na parketima širom Sjedinjenih Američkih Država proveli sezonu manje.

https://www.youtube.com/watch?v=69oElJvou9g&feature=youtu.be&fbclid=IwAR384nldgFYjHRHquM-NVh8Hy4MfSOsKyBMu9yLoliL1_VjEasx8AMRZkV8

Četrdesetdvogodišnji Karter stigao je u NBA još 1998. godine, kada su ga kao petog pika na draftu odabrali Toronto Reptorsi.

Posle šest sezona u Kanadi, gde se potpuno afirmisao i stekao svetsku slavu, posebno spektakularnim zakucavanjima i pobedom na takmičenju u istim, pet godina nosio je dres Nju Džersi Netsa, a nastupao je još i za Orlando Medžik, Finiks Sanse, Dalas Meveriske, Memfis Grizlise i Sakramento Kingse.

Proglašen je za rukija godine, osam puta biran je na Ol-star, dok je sa nacionalnim timom na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. stigao do zlatne medalje.

https://www.youtube.com/channel/UCAnT6GwCcd5_qfx42WkIFxQ/videos

Mandatory Credit: Otto Greule Jr/Allsport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još