I pored poraza Osaka od ponedeljka prva na listi

Stefan Cvetković
Photo by Michael Dodge/Getty Images

Ešli Barti poražen je ranije na turniru u Torontu. Karolina Pliškova i Naoma Osaka kao prvi pratioci borile su se za prvo mesto na listi, ali su i jedna i drugi sinoć poražene u četvrtfinalu.

Zbog tih poraza Japanka Naomi Osaka od ponedeljka će preuzeti prvo mesto na listi, jer je Čehinji bilo potrebno da ostvari bolji rezultat od nje kako bi se posle dve godine vratila na vrh.

Pliškova je poražena od Bjanke Vanese Andresku iz Rumunije sa 2:1. Nakon što je pretrpela pravi debakl u prvom setu koji je izgubila sa 6:0, Čehinja drugi dobija sa 6:2 i izjednačava rezultat. Ipak, brejk u devetom gemu u prelomio je meč i poslao Rumunku u polufinale, gde će igrati sa Sofijom Kenin koja je sa 2:0 bila bolja od Eline Svitoline.

Naomi Osaka u reprizi finala US Opena iz prošle godine, poražena je od Serene Vilijams sa 2:0. Sereni je po jedan brejk u oba seta bio dovoljan za trijumf. U prvom setu do njega je došla u osmom gemu za 5:3, u drugom u trećem za 2:1. Amerikanka će se za plasman u finale boriti sa Marijom Buzkovom koja je savladala Simonu Halep posle predaje Rumunke na kraju prvog seta.

Foto: Michael Dodge/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još