Petarda Sitija i prva proba VAR-a u Premijer ligi

Nikola Bulatović
Foto: Twitter/PL

Ništa novo u ovoj sezoni. Ako je suditi po utakmicama prvog kola Premijer lige vodiće se trka između aktuelnog šampiona i najboljeg tima u Evropi. Posle Liverpulovih 4:1 na premijeri i Siti je pokazao klasu na startu – 0:5 na gostovanju Vest Hemu i het-trik Rahima Sterlinga.

Na Olimpijskom stadionu u Londonu ispisana je istorija. Prvi put isprobana je VAR tehnologije. U dva navrata Majk Din je konsultovao video tehnologiju i oba puta odlučivali su milimetri.

Idemo redom…

Posle šanse Lancinija gledali smo dominaciju šampiona. Marez, De Brujne i David Silva imali su prilike, a onda je pao i prvi gol. U 25. minutu strelac je bio Gabrijel Žesus.

 

I posle gola šanse i dominacija Sitija. Do poluvremena je ostalo 0:1, a već posle šest minuta nastavka prednost je duplirao Sterling. Prvi put u Premijer ligi isprobana je i VAR tehnologija, kao što smo napisali. Igrao se 53. miniut, a Žesus je na asistenciju Sterlinga ubacio loptu u mrežu. Ipak, Englez je kod asistiranja bio u ofsajdu, pa gol nije važio.

VAR je drugačije odlučio i priznao gol Sterlinga na asistenciju raspoloženog Mareza u 75. minutu.

4:0 bilo je u 86. minutu, kada je Kun Aguero pogodio iz penala. Indisponirani Diop srušio je Mareza, a za Dina nije bilo dileme. Iz drugog pokušaja (ponovljeno izvođenje zbog kretanja Fabijanskog) Argentinac pogađa. Konačnih 5:0 postavlja fenomenalni Sterling u nadoknadi vremena i het-trikom započinje novu sezonu.

Laka i ubedljiva pobeda šampiona.

Foto: Twitter/PL

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još