"Zvezda ima veću podršku države, treba mnogo rada da je prestignemo"

Marko Kulić
Foto: StarSport

Partizan izgleda odlično na početku sezone i ima veliki motiv da dogura što dalje u Evropi, kao i da vrati titulu šampiona Srbije koju je poslednji put osvojio 2017. godine.

Najzaslužniji za dah svežine je definitivno Savo Milošević. Glavni rival na srpskim terenima je naravno Crvena zvezda, a Milošević smatra da će se crno-beli žestoko namučiti kako bi vratili naslov prvaka. On je u intervjuu za "Sportski žurnal" izneo jedan od razloga:

Crvena zvezda verovatno ima veću podršku države. Partizan nema podršku u onoj meri kao Zvezda, u svim segmentima, počevši od države… To je činjenica! Međutim, to kod mene ne izaziva frustraciju, već izazov. Komšije imaju više navijača, više ljudi u medijima. Oni su svuda pa su po logici stvari zastupljeniji.

Milošević je naglasio da želi da Zvezda bude što kvalitetnija, pa je i njemu veći izazov da je pobedi. Kada je u pitanju revanš crveno-belih protiv Kopenhagena, on smatra da je večiti rival bolji od danskog kluba.

Zvezda apsolutno ima šanse protiv Kopenhagena. Na osnovu viđenog u Beogradu, ona je bolja ekipa. Rezultat 1:1 ne znači ništa, crveno-beli mogu da podignu kvalitet i prođu. Neće me rastužiti ulazak Crvene zvezde u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Naprotiv, to je fenomenalno za srpski fudbal. I – spas.

Partizan i Crvena zvezda su pre dve godine igrali zajedno grupnu fazu Lige Evrope, a videćemo hoće li nakon ovih kvalifikacija "večiti" opet biti u deo evropskih takmičenja.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još