Bogdan MVP partijom utišao Kaunas!

Marko Đinđić
Foto: StarSport

Košarkaška reprezentacija Srbije ponovo je odmerila snage sa Litvanijom.

Posle meča u "Beogradskoj areni", Srbija je igrala protiv Litvanije u Kaunasu i ponovo je ostvarila pobedu – 95:91.

Na početku meča Litvanija je igrala bolje i povela je 11:6, pošto je Srbija ponovo igrala malo slabije u odbrani. Litvanci su igrali u retro dresovima iz 1939. godine, koji su izgledali lepo.

Litvanci su povećavali prednost i imali su +9, posle čega su se raspucali Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić i došlo je do izjednačenja – 20:20. Litvanci su ipak postigli koš do kraja i imali su +2.

Igrao se egal tokom čitave druge četvrtine, kada su na scenu stupili Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović i odveli su Srbiju na +6. Vasilije Micić je u poslednjoj sekundi sa osam metara pogodio od tablu u poslednjoj sekundi i Srbija je na poluvremenu imala +8.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

Litvanija je dobro otvorila treću četvrtinu, prišla je na četiri poena zaostatka, i posle koša Bogdanovića, Valančiunas je sa 2+1 vratio na -3. Razmenjene su trojke na obe strane, ušlo se u egal i igralo se koš za koš. Litvanci su se raspucali i trojkama su preuzeli prednost pred kraj treće deonice.

Litvanci su u istom ritmu nastavili i u poslednjem kvartalu i gledali smo sličnu završnicu kao i u Beogradu. Imali su Litvanci +7, vratili smo se na minus tri, zatim posle sjajne akcije Bjelice i Jokića na pola koša zaostatka. Bogdanović je trojkom doneo potpuni preokret, a ponovo se igralo koš za koš i ušlo se u veoma neizvesnu završnicu. Simonović je trojkom doneo +2, Bogdanović nas je slobodnim bacanjima odveo na plus četiri. Grigonis je flouterom smanjio na minus dva, a Bogdan je dvojkom ponovo vratio na +4.

Bogdan Bogdanović je sa 27 poena bio najefikasniji u našoj reprezentaciji.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još