Svetislav Pešić: Amerikanci više nisu glavni favoriti za zlato

Marko Đinđić
Foto: StarSport

Svetislav Kari Pešić – on zna kako se pobeđuju Sjedinjene Američke Države.

Proslavljeni srpski trener, koji trenutno vodi Barselonu, savladao je upravo Amerikance 2002. godine kao selektor tadašnje reprezentacije Savezne republike Jugoslavije i u sred Indijanapolisa poslao Amerikance "kući" već u četvrtfinalu.

Od tada niko nije uspeo da sruši Amerikance na Svetskom prvenstvu, a Kari je rekao u izjavi za "Sportski Žurnal" da na ovom takmičenju nisu glavni favoriti i da nisu nepobedivi.

Očigledno je da Amerika nije više glavni favorit za zlatnu medalju, ali je jedan od favorita. Da li je otkazivanje važnih igrača za američku reprezentaciju prednost za ostale selekcije koje su kandidati za medalju, to je vrlo teško reći. Sigurno je da će Amerika izaći sa dobrom ekipom jer imaju trenera Grega Popovića koji ne samo da je jedan od najboljih trenera NBA.

Pored nas, istakao je još dva favorita za medalju:

Favoriti za medalju su pored naše selekcije, Španija i Grčka. Oni će sigurno iskoristiti potencijale i prednosti. Mi poodavno nismo imali ovako kvalitetnu selekciju, već dugo su igrači i stručni štab zajedno, sa uspehom rade u kontinuitetu.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još