Jokanović: Totenhem je pravi izbor za Sesenjona, očekujem mnogo od njega

Stefan Cvetković
FOTO: Dan Istitene/Getty Images

Totenhem je poslednjeg dana prelaznog roka iz Fulama za 25 miliona funti doveo mladog devetnaestogodišnjeg Rajana Sesenjona. Englez je potpisao šestogodišnji ugovor sa "Pevcima", ali na njegov debi moraćemo da sačekamo bar još 3-4 nedelje jer još uvek se nije oporavio od povrede koju vuče sa Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Mladi Sesenjon je oduševio u sezoni 2017/18 kada je Fulam vođen Slavišom Jokanovićem preko plej-ofa Čempionšipa obezbedio promociju u Premijer ligu. Jokan mu je tada podario mnogo ofanzivniju ulogu u timu, a ovaj mu je vratio sa 15 golova u prvenstvu.

Prošle sezone jača liga, ali i pored toga Sesenjon je i u eliti ostavio dobar utisak sa dva gola i šest asistencija. Velike zasluge za njegov napredak, posebno za promenu pozicije i mnogo ofanzivniju ulogu u timu koja je porpilično istakla njegov puni potencijal, snosi naš trener Slaviša Jokanović.

Srpski trener koji trenutno radi u Kataru izjavio je da je Totenhem pravi klub i da je Sesenjon napravio dobar potez što će sarađivati sa Maurisijom Poketinom.

Rajan je veliki takmičar. Posebno bih naznačio njegov fokus na meč i vredan rad. Od kada nam se pridružio u prvom timu uvek je pokazivao veliku pažnju ka nama i želju da napreduje i nikada niste imali osećaj da nije spreman za nešto. Preko 100 utakmica i preko 30 u Premijer ligi sa samo 19 godina, ima potrebno iskustvo za korak napred.

Mislim da može odlično da se uklopi u Totenhemu i da ima mnogo prostora za napredak. Pridružio se timu gde Poketino zna kako da prati napredak mladih igrača. Totenhem je dobar izbor i očekujem velike stvari od njega, zato što znam da će zadržati volju da konstantno napreduje i svoj takmičarski stav.

FOTO: Dan Istitene/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još