Totenhem nudi Eriksenu duplo veću platu, Juventus čeka 1. januar

Stefan Cvetković
Photo by Dan Istitene/Getty Images

Sudbina Kristijana Eriksena biće najveća dilema do kraja prelaznog roka. Danski vezista ostaje sledećeg leta bez ugovora sa Totenhemom, dogovora oko novog još uvek nema, dok zainteresovani klubovi zadovoljno trljaju ruke.

Posle prve utakmice u sezoni evidentno je bilo da Totenhem nije isti sa Kristijanom Eriksenom i bez njega. Danac je meč sa Aston Vilom krenuo sa klupe i sve do njegovog ulaska "Pevci" su se mučili sa igrom, stvaranjem prilika i kreativnošću. Nakon njegovog ulaska, sve se potpuno promenilo, a tri postignuta gola i mnogo bolja igra najbolje svedoče tome.

Poketino sigurno želi da zadrži Danca i engleski mediji prenose da Totenhem sprema novi, verovatno poslednji pokušaj da produži ugovor sa njim. Eriksen trenutno zarađuje oko 80,000 funti nedeljno, a Danijel Levi bi da mu više nego duplira platu. Po novom ugovoru dobio bi okruglo 200,000!

Postoji strah da on neće prihvatiti uslove ili čak ukoliko odluči da ih prihvati, verovatno bi ubacio klauzulu po kojoj bi usled poziva određenih klubova mogao da napusti London.

Prethodnih nedelja Eriksen je bio viđen kao novi fudbaler jednog od madridskih timova, Atletika ili Reala. Ipak, interesovanje je opalo i mediji u Italiji sada pominju Juventus kao glavnog kandidata. Šta šampion Italije čeka – pa naravno, 1. januar. Juventus se preplatio na potpisivanje igrača bez obeštećenja. Andrea Pirlo, Pol Pogba, Emre Džan, Aron Ramzi, Adrijen Rabio… samo su neki koji su došli u Torino bez obeštećenja.

Juventus ne želi da žuri. Čekaće i ukoliko do dogovora ne dođe, mirno će odbrojavati dane do 1. januara kada može stupiti u kontakt sa Kristijanom Eriksenom i izneti mu ponudu.

Photo by Dan Istitene/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još