Vučelić frapiran kaznom: Donald sam sebe zvao "ciganinom", igrači Zvezde to sa ponosom pevaju…

Marko Kulić
Foto: StarSport

Partizan opet nije mogao da prođe bez posledica u Evropi kada su kazne u pitanju. UEFA je drastično kaznila crno-bele sa dve utakmice pred praznim tribinama zbog navodnih rasističkih i nacionalističkih povika.

Predsednik Milorad Vučelić je u izjavi za "Sportski žurnal" ne može da veruje da će Humska biti prazna u naredna dva evropska meča. Posebno se osvrnuo na situaciju kad su navijači Partizana vređali bivšeg vezistu Zvezde a sada Malatije, Mičela Donalda.

I Mičel Donald je samog sebe nazvao ciganinom. Ponašanje navijača nije imalo rasnu i etničku osnovu. Grobari i Cigani – to su nazivi navijačkih grupa! Zamislite, Legionare bi, u Nionu, mogli onda da podvedu i pod Crna legija. A i to skandiranje… Rekoše mi, trajalo je dvadeset sekundi, tokom zagrevanja, od grupe navijača sa zapadne tribine.

Vređanja kao i obično uglavnom ima na fudbalskim utakmicama, ali Vučelić naglašava još jednom da nikakvog rasizma nije bilo.

Navijanje je bilo lišeno bilo kakvog rasizma. Poslali smo UEFA mišljenje, čak i video klip. Ma igrači Zvezde sa ponosom to pevaju, ali… Kažnjeni smo kao da je zasedao odbor za hitna pitanja, ekspresno i drakonski.

Partizan ima pravo žalbe na ovu odluku, a njega u četvrtak očekuje revanš sa Malatijom od 19 časova.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još