Zvezda se u Beogradu i Atini sprema za Evroligu - Admiral Bet SPORT

Zvezda se u Beogradu i Atini sprema za Evroligu

Nemanja Đorđević
Foto: StarSport

Košarkaši Crvene zvezde posle odmora, prelaznog roka i individualnih priprema, privode kraju leto 2019. godine i okupiće se u ponedeljak u Beogradu i zvanično otpočeti pripreme za narednu sezonu.

U prva tri dana (19, 20. i 21. avgusta) igrači će obaviti detaljne lekarske preglede i obavezne testove, a prvi trening zakazan je za 22. avgust Beogradu.
Ekipa će kao i prethodne sezone, u Beogradu obaviti prvi deo priprema na kojima će fokus biti stavljen na sticanje fizičke snage i uvod u naredne treninge koji će biti jačeg intenziteta.
Takođe, deo treninga biće iskorišćen za uigravanje ekipe koja će od septembra startovati i sa trening utakmicama.
Program priprema je značajno drugačiji u odnosu na neka pređašnja vremena kada su pripreme trajale i znatno duže jer je u svetskoj košarci postavljen standard da pripreme traju do 40 dana uoči početka takmičarskih utakmica.
S toga, stručni štab Crvene zvezde je preduzeo korake na vreme i bio konstantno na vezi sa prvotimcima koji su dobili plan individualnih priprema u clji da dođu spremni na prvo okupljanje, a oni su pokazali veliku dozu profesionalizma.
Rezultati lekarskih testova i onih u teretani kreiraće dalji program treninga kako timskih, tako i individualnih. Kako je prvi trening meč već 1. septembra, praktično će ekipa odmah ući u predtakmičarski ritam i intenzivno se spremati za veoma napornu sezonu koja predstoji.
Prema aktuelnom planu koji je sačinio stručni štab, crveno-beli će odigrati sedam utakmica pre odlaska u Zagreb, gde ih očekuje nastup na ovogodišnjem Superkupu ABA lige.
Prvi meč novi tim će odigrati prvog septembra protiv nemačkog Oldenburga, a u finišu priprema crveno-beli odlaze u Atini na dve utakmice sa Olimpijakosom i jednu sa drugim atinskim ligašem – Peristerijem.
Upravo u Atini, trinaest dana kasnije ekipa i otvara zvanično takmičarsku sezonu 2019/2020 utamicom protiv Panatinaikosa u dvorani "Marusi".
https://www.youtube.com/channel/UCAnT6GwCcd5_qfx42WkIFxQ/videos
Foto: StarSport
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još