Zna se ko je najbolji na Islandu ove sezone

Stefan Cvetković
Foto: pixabay.com

Dva verovatno najpoznatija kluba sa Islanda žele da prekinu dugogodišnji post u kup takmičenju ove zemlje.

Večeras i sutra na programu su polufinala Kupa Islanda. U prvom večeras Hafnafjord dočekuje Rejkjavik, dok se u drugom sutra sastaju Vikingur i Breidablik.

Hafnafjordu je jasno da do titule u šampionatu neće doći, jer im upravo večerašnji rival beži 11 poena na tabeli. Hafnafjord kao jedan od trofejnijih klubova na Islandu, veoma dugo čeka neki trofej u kupu. Poslednji put slavili su još 2010. godine, a od tada su jednom poraženi u finalu, pre dve sezone.

Rejkjavik ima jasan cilj – dupla kruna. Nisu je osvojili od 2011. godine. Na trofej u šampionatu čekaju šest godina. Posle 16 kola na odličnom su putu da prekinu taj post, s obzirom da su prvi na tabeli sa sedam poena prednosti u odnosu na Breidablik. Pehar u kupu nisu podigli od 2014.

Tim koji predvodi Runar Kristinson ove sezone je verovatno najjači u zemlji i sigurno želi to iskoristiti i doći do oba trofeja. Kristinson je sedeo na klupi kada je poslednji put osvojena dupla kruna i ako neko zna kako do ponoviti to je on.

Rejkjavik u poslednjih nekoliko godina prosto obožava gostovanja svom velikom rivalu. Na poslednjih sedam poseta upisali su čak pet pobeda uz po jedan remi i poraz, uz 12 postignutih golova.

Kristinsonova ekipa se ove sezone za sve pita u zemlji leda i vatre.

Foto: pixabay.com

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još