Šok – Grbić više nije selektor Srbije!

Marko Kulić
Foto: StarSport

Samo pet dana po završetku kvalifikacionog turnira u Bariju za Olimpijske igre, Odbojkaški savez Srbije i Nikola Grbić sporazumno su raskinuli saradnju. Srbija nije uspela da se putem Interkontinentalnog turnira domogne Igara u Tokiju, ali imaće još jednu šansu.

U dalje pohode će ipak bez proslavljenog odbojkaša, ali i uspešnog selektora. Srpska kuća odbojke je izdala saopštenje u kojem se navodi sledeće:

Odbojkaški savez Srbije i Nikola Grbić, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zajedno su odlučili da prekinu saradnju. U duhu maksimalnog poštovanja, koje je uvek odlikovalo OSS i Nikolu Grbića, doneta je odluka u skladu sa najvišim interesima nacionalne selekcije. Odbojkaški savez Srbije će javnost blagovremeno obavestiti o novom prvom treneru seniora Srbije.

Nikola Grbić je preuzeo Srbiju početkom 2015. godine. Za četiri i po godine je uspeo da osvoji Svetsku ligu 2016. (srebro na istom takmičenju godinu dana ranije), evropsku bronzu 2017, a na Svetskom prvenstvu prošle godine je bio četvrti. Glavni cilj tek sledi, a to je povratak na Olimpijske igre posle propuštenog Rija 2016.

Pre toga se igra i Evropsko prvenstvo, a videćemo ko će predvoditi Srbiju u narednim izazovima.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmillenniumsport.rs%2Fapp%2Fapp-release-2.apk%3Ffbclid%3DIwAR2pMEqTw2B0t9Bixatxw-TzL3FQ594qMi-qSiZ_bwENHs8i3BXena76ZaM&h=AT2ivYaoe6o24DCFJb5_wwFOt0EXgbpZnaSI9ujS86i_eUT46Ys4YD442tffrjYYUmDISosa2byGcdkZsHZzcz87xhrlzECgQGgjtK4FOxvi-aBAC6oUc6snJoQ4cY2mf2f3Mw

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još