Bogdan: Ne treba pumpati lažnu sliku, Amerikanci su i dalje najjači

Marko Đinđić
Foto: StarSport

Bogdan Bogdanović spustio je loptu pred početak Svetskog prvenstva u Kini.

Nije želeo da priča o tome kako je medalja unapred upisana za Srbiju i kako će se za zlato voditi borba sa Sjedinjenim Američkim Državama, već je rekao da su i dalje Amerikanci najjači i da treba ići utakmicu po utakmicu.

Na papiru su i dalje oni najjači, i dalje su favoriti. Jeste da su znatno slabiji kada ne igraju sve superzvezde, ali i sa ovim timom su velika pretnja – i ovako neiugrani su dobili Špance koji su dugo na okupu. Ekipa SAD je nova, i ta pobeda je pokazatelj koliko su u stvari dobri. Ne treba pumpati lažnu sliku kako su svi otkazali… Treba pre svega doći do njih.

Teške su bile pripremne utakmice… Ko još može da nam napravi problem?

Grci su bili na jednu loptu, Litvanci na jednu loptu, obe utakmice smo mogli da izgubimo. Prijateljski su to mečevi. Francuzi su neugodni, uvek krenu slabo, pa posle zablistaju na takmičenju. Nigerija je takođe nezgodna, Australija, Kanada, da ne nabrajam više…

Lepo se oseća u reprezentaciji i svima nam deluje da je on glavni igrač i lider ekipe.

Sve počinje od atmosfere, zabave i prijateljstva, posle je i posao onda mnogo lakše uraditi. Ostaje peh što su nam se povredila dvojica važnih igrača, nedostajaće nam Gagi i Teo, ali povrede su nažalost sastavni deo sporta. Bila je i pre dve godine prava šansa da uzmemo zlato. Daleko je priča o medalji, moramo prvo da se spremimo i da mislimo korak po korak. U Partizanu sam prvi put osećao pritisak, od tada sam se već navikao i postajalo mi je lakše. Naravno, reprezentativni pritisak je drugačiji, ali i u reprezentaciji bude lakše posle igranja u takvim klubovima. Sistem takmičenja je malo bolji, bolji je raspored i pomoći će nam da budemo svežiji na SP. Ne mislim da mi se uloga mnogo promenila posle Teove povrede. Pojednostavio sam igru, ubrzao je, dve godine NBA iskustva su donele to, pa mi Evropa deluje malo sporije.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još