Šarapovoj samo dva gema od Serene - Admiral Bet SPORT

Šarapovoj samo dva gema od Serene

Stefan Cvetković
FOTO: Twitter/usopen

23. duel ruske i američke teniserke obeležio je prvi dan US Opena u ženskoj konkurenciji. Serena Vilijams i Marija Šarapova sastale su se prvi put posle više od godinu dana i prošlogodišnjeg Rolan Garosa kada je Ruskinja prošla dalje bez borbe. Bila je to jedna od malobrojnih pobeda Šarapove nad Serenom.

Serena večeras je uspela da upiše čak svoj 20. trijumf u međusobnim duelima. Ovo je bio derbi meč samo na papiru. Na terenu, ne.

Serena je protivnici dozvolila samo dva gema i za tačno 60 minuta obezbedila prolaz u narednoj rundi. Oba seta Amerikanka je dobila identičnim rezultatom – 6:1, 6:1. Vilijams nije bila toliko ubojita na svojim servisima, ali je Šarapova bila izuzetno loša. Tokom čitavog meča nije osvojila poen na drugom servisu.

Serena je u prvom setu došla do brejkova u četvrtom i šestom gemu, dok je u drugom setu tri puta oduzela servis protivnici: u prvom, petom i sedmom. Šarapova je bila malo bolja u drugom, te je imala nekoliko brejk prilika, ali nije uspela nijednu da realizuje.

Serena u narednom kolu ide na sunarodnicu Keti Meknali.

FOTO: Twitter/usopen

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još