"Nagrada za sve što smo pretrpeli i proživeli u poslednjih šest meseci"

Marko Kulić
Foto: StarSport

Partizan će igrati ove jeseni Ligu Evrope. To je epilog večerašnje utakmice sa Moldeom u kojoj su crno-beli izborili 1:1 i ušli u najmasovnije evropsko takmičenja.

Savo Milošević je tako kao praktično debitant u trenerskom poslu za nešto više od pet meseci uspeo da savlada Crvenu zvezdu, osvoji Kup Srbije i da vrati Partizan u grupnu fazu nekog od dva evropska takmičenja.

Nekadašnji as crno-belih i reprezentacije zaslugu za sve učinjeno prepušta svojim igračima.

Ponosan sam na momke i čestitam im. Ja sam im to rekao u svlačionici i pre utakmice – da sam ponosan na njih zbog svega šta su uradili, bez obzira na ishod utakmice. Svaka čast na svemu što su prošli, pretrpeli i preživeli u poslednjih pet-šest meseci! Ovo je adekvatna nagrada. Uvek dođe kada zaslužite.

Pohvalio je i izdanje Moldea, a samim tim je uspeh Partizana još veći.

Mislim da su nas malo iznenadili. U drugom poluvremenu smo očekivali da će možda malo fizički ići dole, oni su otišli gore i to nam je zakomplikovalo utakmicu. U svakom slučaju, svaka čast. Jedna fenomenalna ekipa i to je još jedan razlog više da pohvalim svoje momke zbog svega što su pružili.

Još jedno je rekao da su igrači najzaslužniji za Partizanov evropski uspeh.

Ponoviću, ovo je ekipa fenomenalnih momaka koji su uspeli psihološki da izdrže mnogo toga, a njihovi kvaliteti su bili nesporni. Najveća zasluga pripada igračima. Svako drugo razmišljanje bi bilo arogantno i prepotentno, a takav sigurno nisam.

Žreb za Ligu Evrope na kojem će Partizan saznati svoje protivnike je na programu sutra od 13 časova.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još