Srbija je u finalu!

Marko Đinđić
Foto: OSS

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva.

Srbija je za protivnika imala Italiju, koja je odlično odigrala u dosadašnjem toku šampionata. Posle četiri uzastopne maksimalne pobede, poražene su Italijanke od Poljske u pet odigranih setova, pa su preko Rusije i Slovačke stigli do Srbije, ali dalje nisu mogli – 25:22, 25:21, 21:25, 25:20.

Italija je bila bolja u prvom delu prvog seta, pošto je konstantno imala prednost između tri i pet poena razlike. Srbija se vratila na 16:16, igrao se poen za poen, sve do 20:20, kada je naša reprezentacija serijom 5:2 došla do prednosti.

U drugom setu skoro pa ista priča – Italija je povela, Srbija je preokrenula i umalo ispustila veliku prednost od četiri poena, koju je konstantno imala. Italijanke nisu imale snage za potpuni preokret, Srbija je mini serijom došla do 2:0 u setovima.

I treći set bio je u rukama naših odbojkašica, koje su imale konstantno poen prednosti, ali je pred kraja usledila serija dobrih servisa i blokova, pa su Italijanke došle do 2:1.

Serijom 4:0 Srbija otvara četvrti set, ali Italija dolazi do 9:9. Ipak, nova serija je Srbiji donela pet poena razlike, što Italija nije mogla da stigne i aktuelne svetske i evropske vicešampionke su stigle do finala.

U finalu će igrati protiv pobednika drugog polufinala, gde se sastaju Turska i Poljska.

https://www.youtube.com/channel/UCAnT6GwCcd5_qfx42WkIFxQ/videos

Foto: OSS

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još