Kakvo srce lavica: Srbija je prvak Evrope!!!

Nikola Bulatović
Foto:OSS

Srbija je prvak Evrope!!!!! Apsolutna dominacija srpskih lavica se nastavlja. Posle iscrpljujuće borbe u pet setova pala je Turska 21:25, 25:21, 25:21, 22:25 i 15:13.

2011. godine Beograd, 2017. Baku i 2019. Ankara – Srbija je treći put najbolja na Starom kontinentu. Kakva je ovo utakmica bila, koliko i kako su se samo vratile ove devojke je za prepričavanje. Sreća i radost heroina Srbije, tuga i radost na drugoj strani. Posle srebra na Olimpijadi i zlata u Jokohami izabranice Zorana Terzića osvojile su i Evropu!!!

Teško je reći ko je ključan u ovoj sjajnoj i veličanstenoj pobedi reprezentacije Srbije. Nije bilo lako, nije bilo idealno, ali je zlato tu, oko vrata svetskih šampionki.

Bio je ovo četvrti duel Srbije i Turske u ovoj godini. Naša reprezentacija slavila je dva puta, od čega jednom i na ovom Evropskom prvenstvu, kada je bilo 3:1 u grupnoj fazi za izabranice Zorana Terzića.

Bolje su prvakinje sveta bile na samom početku, ali su malo po malo zaostajale za Turkinjama, koje su došle i do pet poena viška u završnici. Stigla je Srbija posle dobrih servisa Maje Ognjenović na 20:22, ali više od toga nije uspela.

Odličan start drugog seta bio je presudan za izjednačenje Srbije. Od početka do kraja ovog dela igre prijem je funkcionisao besprekorno, što se odrazilo i na rezultat. Pred kraj seta taj segment u igri naše reprezentacije postao je problematičan, ali je set rešen u našu korist – 25:21.

Treći set bolje je ponovo otvorila Srbija, da bi u momentu kada je naša reprezentacija imala pad u igri Turska stigla pet poena zaostatka – 15:15. Bolja završnica "Plavih" još jednom i Srbija vodi 2:1 – 25:21.

Velika borba nastavila se i u četvrtom setu. Nekoliko preokreta i na kraju domaće odbojkašice dolaze do izjednačenja – 25:22.

Šta tek napisati o onome što je viđeno u petom setu. Preokreti od početka do kraja i pecanje domaće odbojkašice u poslednjem poenu za 15:13 i ogromnu radost.

Srbija – odbojkaška sila broj 1.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još