Ništa od Sereninog rekorda, Bjanka Andresku osvojila US Open!

Marko Đinđić
FOTO: Twitter/usopen

Kanadska teniserka Bjanka Andresku osvojila je US Open.

Andresku je u finalu razbila Serenu Vilijams, koja tako drugi put u karijeri ostaje bez osvojenog Slema dve sezone zaredom, prvi put još od 2000. i 2001. godine. Bjanka je slavila maksimalnim rezultatom po setovima – 6:3, 7:5.

Devetnaestogodišnja Bjanka odigrala je fantastičan turnir i posle osvajanja Mastersa u Torontu, došla je i do prvog Grend Slema u karijeri.

Kanađanka je na startu meča napravila brejk, servirala je sigurno, Serena je u sedmom gemu spasavala četiri brejk lopte, ali je ponovo ispustila servis u devetom gemu, kada je servirala za opstanak u setu.

Startovala je sa brejkom odmah na startu, povela je 2:0, Vilijams vraća brejk, ali stiže novi i Bjanka je otišla na 5:1. Delovalo je da će sve uskoro biti gotovo, međutim – Amerikanka nošena podrškom sa tribina uspeva da spase jednu meč loptu i osvoji četiri gema u nizu.

Ipak, Andresku pokazuje još jednom zašto ćemo od nje u budućnosti videti još mnogo ovakvih mečeva. Ostala je smirena, sačekala je novu šansu i šokirala krcati "Artur Eš" za najveću pobedu dosadašnje karijere.

https://sport-webapi.millenniumbet.rs/mobile_update/mBETmobile.apk

FOTO: Twitter/usopen

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još