ATP: Topi se Novakova prednost, plasman karijere Medvedeva

Stefan Cvetković
FOTO: Twitter/usopen

Nakon novog Gren Slem trofeja u karijeri, 19. ukupno, Rafael Nadal smanjio je zaostatak za Novakom Đokovićem na vrhu atp liste.

Novak još jednu nedelju započinje kao prvi teniser sveta sa 9,865 poena, ali sada sa samo 640 više od Rafael Nadala koji je na drugom mestu sa 9,225 poena.

Rodžer Federer čvrsto drži treću poziciju sa 7,130. Finalista US Opena ruski teniser Danil Medvedev došao je do plasmana karijere. Od danas Rus je četvrti teniser sveta sa 5,235 poena, preuzevši poziciju od Dominika Tima koji ovu nedelju započinje na petom mestu sa 4,575 poena.

https://www.youtube.com/channel/UCAnT6GwCcd5_qfx42WkIFxQ/videos

U top 10 nalaze se još: Aleksandar Zverev na šestom mestu (4,095), Stefanos Cicipas koji je ovog ponedeljka za jednu poziciju bolji i zauzima sedmu poziciju sa 3,375 poena ispred osmoplasiranog Keja Nišikorija. Haren Hačanov je deveti, Roberto Bautista Agut deseti teniser sveta.

Polufinalista US Opena Mateo Beretini napravio je veliki skok na listi posle odličnog rezultata na poslednjem Gren Slemu u sezoni, pa je tako ovog ponedeljka za 12 mesta bolji i popeo se do 13. pozicije. Bugarski teniser Grigor Dimitrov takođe je napredovao, čak za 53 mesta i od danas je 23. igrač na svetu.

Kada su u pitanju srpski igrači i njihove pozicije promenjene su ovog ponedeljka.

Dušan Lajović je ostao na 29. mestu sa 1,396 poena, Laslo Đere je nazadovao jednu poziciju pa je tako 40. igrač na svetu, dok je su Miomir Kecmanović i Filip Krajinović napredovali. Kecmanović tri mesta do 47, Krajinović jedno do 51. na listi.

FOTO: Twitter/usopen

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još