Đorđević: Nemoguće je šta nisu svirali – napadaće nas i dalje

Nemanja Đorđević
Foto: kss.rs

Aleksandar Saša Đorđević, selektor reprezentacije Srbije, kaže da je "nemoguće" da arbitri protiv Španije nisu svirali faul na Nikolom Jokićem.

"Orlovi" su poraženi od "Crvene furije" na zatvaranju druge grupne faze na Svetskom prvenstvu u Kini, pa će se za polufinale boriti sa Argentinom.

Sada ćemo pogledati utakmicu sa Španijom, šta nismo dobro radili. Posle nekog pregleda utakmice pojavile su se razne stvari, neke situacije koje nismo videli, sudijske odluke. Recimo, ta nedosuđena lična na Jokiću, videlo se i na terenu, posle slike i videa, nemoguće je da se to ne sudi takvom igraču. Očigledno je bila namera da igraju čvrsto, fizički. Moramo da budemo spremni jer će nas tako i dalje napadati. Da težimo našoj igri. Iskoristili smo dobro prednost ispod koša, treća četvrtina je obeležena brejkom u prvih pet minuta, posle smo se vratili, odigrali sa energijom…

Srbija i Argentina sastaju se u Dongguanu u utorak od 13 časova, pobednik će na bolje iz susreta između Sjedinjenih Američkih Država i Francuske, a naš selektor imao je samo reči hvale za "Gaučose" koji imaju svih pet trijumfa.

Luis Skola – od Indijanopolisa 2002. do Dongguana 2019.

Reprezentacija koja je pobedila sve ekipe, igraju lepršavu, pravu argentinsku košarku, sa mnogo asistencija, dodavanja, nesvakidašnjih poteza vezanih za dva plejmejkera, motore ekipe, Laprovitolu i Kampaca, uz amblem Argentine već dve decenije, Luisa Skolu. Imaju igrače poput Deka, Brusina, koji su se digli klupski, uz Deliju čine okosnicu tima. Vildosa unosi ekstra energiju, odličan je u tranziciji napadačkoj. Slična utakmica nas čeka kao što je bila

Za kraj, Đorđević ističe da njegovi momci znaju šta treba da rade, dok je još jednom prokomentarisao samu organizaciju Mundobasketa.

Ekipa smo koja zna šta treba raditi u ovakvim situacijama. Moramo da potpuno mirno uđemo u sledeću utakmicu. Na meni je da ohrabrim, da iz pozitive ponovo tažimo snagu kako. Idemo u četvrtfinale, da tražimo našu igru i šansu, znamo šta donosi polufinale. Dakle, ovo je najznačajnija utakmica na šampionatu.

S druge strane, radili smo trening koji nam je potreban, oporavak fizički, u teretani. Momci su uradili dobar trening, video analizu. Stigli smo oko 2, imali smo dosta dobro posle aviona, ustali u 6,15. Nije lako. Komentarišemo sa svima. Čudno za jedno ovako veliko takmičenje, ali to je što je…

https://millenniumbet.rs/app/sport?competitionId=1-2-15&event=296297

Foto: kss.rs

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još