Dmitrović: Da počnemo da se spremamo za baraž…

Nemanja Đorđević
Foto: StarSport

Golman reprezentacije Srbije Marko Dmitrović smatra da u Luksemburgu počinje priprema za baraž za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Očekujemo tešku utakmicu koja dolazi posle Portugala. Spremamo se za svaku narednu utakmicu kao za neku novu priču. Treba da budemo realni, šanse za plasman na Evropsko prvenstvo su svede na minimum kroz ovu kvalifikacionu grupu. Idemo na pobedu i na neki način ovo može da nam posluži kako priprema za ono što nas čeka u martu.

Čuvar mreže Eibara priznaje da je teško psihički prebaciti se na ovu utakmicu posle poraza u subotu (4:2).

Teško je, jer smo imali velika očekivanja u subotu. Teško je zbog načina na koji smo izgubili pred našim navijačima. To su stvari koje se dešavaju u sportu. Zaboravljena je Portugalija, analiziraćemo sve što se desilo i pokušaćemo da pobedimo sutra.

Prokomentarisao je i nešto lošiju komunikaciju sa saigračima, kao i činjenicu da je novi selektor Ljubiša Tumbaković imao malo vremena da radi sa ekipom.

Delovalo je tako, ali mi se poznajemo dugo. Malo je bilo otežano jer je novi selektor nekoliko dana sa nama. Nije isto kada je tu nekoliko dana ili kada je kao selektor Portugalije tu godinama. Svakom narednom utakmicom bićemo bolji. Imamo imao još tri utakmice do kraja grupne faze i siguran sam da ćemo igrati sve bolje i bolje. Ovo može da bude neka vrsta priprema za baraž u mart. Tri utakmice će biti dovoljne da se uigramo i da sprovedemo ideje koje je selektor zamislio. Verujem da ćemo u martu da slavimo plasman na EURO.

Dmitrović je istakao da Luksemburg nije naivna ekipa, što se videlo i na meču sa Ukrajinom.

Nije naivna ekipa, posebno kada igra kod kuće. Nekome će da otkinu bodove, nadam se da to neće biti nama. Analiziraćemo ih, nismo mogli ranije, jer smo bili fokusirani na prethodnu utakmicu. Realno smo kvalitetnija ekipa od njih i to samo treba da pokažemo. Siguran sam da možemo da osvojimo tri boda.

Matematički još nismo ispali, ali treba biti realan. Portugalija i Rusija su mnogo kvalitetnije ekipe i stvarno treba da se desi neko mini cudo da bismo se plasirali kroz grupu. Od svih ekipa koje su sada u baražu mi smo objektivno kvalitetniji, ali samo treba da se maksimalno spremimo za njih.

Gostovanje Luksemburgu na programu je u utorak 20:45.

https://www.youtube.com/channel/UCAnT6GwCcd5_qfx42WkIFxQ/videos

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još