Holanđani do vrha pune mrežu Estonaca

Stefan Cvetković
FOTO: Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Ekipa Ronalda Kumana ima pred sobom zicer za nova tri poena i priključak vrhu.

Holandija je u subotu održala čas fudbala Nemačkoj u Hamburgu i isprašila "Pancere" sa četiri gola u mreži nakon velikog preokreta. Nemačka je na tri, Severna Irska na šest poena prednosti, ali oba tima imaju utakmicu više od Holanđana.

Ono što dodatno odgovara Kumanovom timu je to što se prva dva tima na tabeli sastaju međusobno u Belfastu, što daje priliku da se umanji prednost na vrhu i vrati u trku za direktnim plasmanom na Evropsko prvenstvo naredne godine.

https://www.youtube.com/channel/UCAnT6GwCcd5_qfx42WkIFxQ/videos

Ronald Kuman smatra da pobeda protiv Nemačke neće imati smisla ukoliko njegova selekcija večeras ne odnese sva tri poena iz Talina.

Možemo igrati dobro. Želimo da se plasiramo na Evropski šampionat, tako da su tri poena protiv Estonije podjednako važna kao i protiv Nemačke.

Mediji u Holandiji plaše se "slabog" rivala i toga što su njihovi reprezentativci često znali da na ovakvim utakmica ostanu bez bodova i plasmana na poslednje Svetsko prvenstvo.

Rekao sam igračima da je ovo deo njihovog razvoja, da sebi postave ciljeve nevažno od jačine rivala. Morate sami sebi odrediti intenzitet u ovakvom takmičenju.

Holandija je protiv Estonije poslednji put igrala u kvalifikacijama za Mundijal 2014. Tada je u Talinu rezultat bio 2:2 i gosti su uspeli da se spasu poraza golom u 94. minutu iz penala. Ipak, to je bilo u situaciji kada je plasman na završnu smotru već bio osiguran.

Estonija u ovom ciklusu ima sva četiri poraza i čak 14 primljenih golova i kao što Kuman kaže, sjajna partija protiv Nemačke neće imati smisla ukoliko se danas ne odnesu tri boda.

5+ u Estoniji? Kvota više nego odlična!

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još