Nadal u nestvarnom finalu do 19. Gren Slema

Stefan Cvetković
FOTO: Matthew Stockman/Getty Images

Rafael Nadal došao je do svog četvrtog trofeja na US Openu, ukupno 19. Gren Slema u karijeri.

Nadal i Medvedev pružili su noćas gledaocima neverovatno finale koje je trajalo 4 sata i 54 minuta. Odigrano je pet setova, viđeno mnoštvo fenomenalnih poena, preokreta… na kraju Španac dolazi do pobede sa 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4.

Rafal Nadal imao je vođstvo od 2:0 u setovima i delovalo je da lagano korača ka novom Gren Slemu. U prvom je ruski teniser prvi došao do brejka i poveo sa 2:1, ali nakon toga Nadal odmah vraća brejk, propušta nekoliko prilika za novi, da bi u poslednjem gemu drugi put oduzeo servis Rusu za trijumf u setu 7:5.

https://millenniumbet.rs/app/sport?competitionId=1-2-15&event=292802

Medvedev je na startu drugog seta propustio brejk priliku, a zatim i Nadal četiri. Ipak, Španac oduzima servis rivalu u šestom gemu za vođstvo od 4:2 i osvaja drugi set za veliku prednost u meču.

Medvedev je tada zaigrao. Krenuo na sve ili ništa. I uspeva da se vrati i meč i učini finale još uzbudljivijim. U trećem setu je uspeo da preokrene i vrati brejk minusa od 2:3, dok je u četvrtom setu oduzeo servis Nadalu u desetom gemu što je bilo dovoljno za osvajanje seta i izjednačenja na 2:2.

Peti set bio je neverovatan. Medvedev je pogađao neverovatne udarce, ništa manje ni Nadal na drugoj strani. Rus u drugom gemu propušta tri brejk lopte, da bi Nadal napravio brejk u petom setu nakon što je Medvedev imao 40:0 na svom servisu. Javio se problem sa patikom koji je izgleda uticao da izgubi taj gem. Nadal ubrzo pravi još jedan brejk i dolazi do velikog vođstva od 5:2. Međutim, Medved jedan brejk vraća, zatim na svom servisu spasava dve meč lopte, da bi u narednom gemu ispustio brejk priliku da se potpuno vrati u set. Nadal dolazi do treće meč lopte i koristi je za osvajanje četvrtog US Opena.

FOTO: Matthew Stockman/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još