WTA: Ešli Barti ponovo na vrhu, Andresku u top 5, napredovale Olga i Nina

Stefan Cvetković
FOTO: Twitter/usopen

Velike promene viđene su na novoj wta listi ovog ponedeljka.

Posle neuspele odbrane titule na US Openu, Naomi Osaka je pretrpela veliki gubitak poena i pala je sa prve na četvrtu poziciju. Od danas novi broj jedan je Ešli Barti koja je tako povratila prvo mesto posle mesec dana. Barti ima 6,501 poen i manje od 400 poena prednosti u odnosu na drugoplasiranu Karolinu Pliškovu koja ima 6,125 poena.

Elina Svitolina je treća sa 5,032, dok Naomi Osaka na četvrtom mestu ima 4,846 poena.

https://millenniumbet.rs/app/sport?competitionId=1-2-15&event=292798

Osvajačica US Opena 19-godišnja Bjanka Andresku ostvarila je napredak od 10 mesta i ovog ponedeljka nalazi se na 5. mestu što joj je plasman karijere. Treba napomenuti da je ona na početku godine bila 107. igračica sveta.

Simona Halep nazadovala je dva mesta do 6. pozicije, Petra Kvotova je sedma, što je za poziciju slabije nego prošle nedelje. Za po jedno mesto su nazadovale i Kiki Bertans i Serena Vilijams koje zauzimaju osmu, odnosno devetu poziciju. Belinda Benčić napretkom od dva mesta kompletira top 10.

Sloun Stivens je ispala iz top 10 nazadovanjem od 4 mesta i sada je 14. na svetu, kao i Medison Kiz koja je sedam pozicija slabije plasirana i 16. je na listi.

Što se srpskih teniserki tiče: Ivana Jorović je napredovala tri mesta i sada je 90. na svetu, Aleksandra Krunić je nazadovala čak 25 pozicija i zauzima 122. mesto. Nina Stojanović nakon titule u Kini ostvarila je napredak od 31 mesta ovog ponedeljka, te je 134. igračica sveta, a napredak je ostvarila i Olga Danilović koja je posle titule u Švajcarskoj napredovala za 30 mesta. Sada je 188. na svetu.

FOTO: Twitter/usopen

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još